Return to site

9 UX tipp a weboldal navigáció javításához

A webes navigáció a teljes felhasználói élmény legfontosabb jellemzője. A helyes navigációs rendszer létfontosságú ahhoz, hogy webhelyének a látogatóra gyakorolt ​​hatása legyen, és hogy maradnak-e a fennmaradó oldalak meglátogatásához vagy elhagyják-e. A navigáció megteremtheti vagy megszakíthatja a webhely teljesítményét, de ez is hatással van mindenre - a látogatók megtartásával és konverziókká alakításával.


Sajnos sok weboldal tulajdonos nem ismeri fel a navigáció fontosságát. A legtöbbjük a tervezésre és a multimédiára összpontosít, kevés figyelmet szentel a könnyen használható webhely létrehozására. Amit maradnak, olyan hely, ahol az embereknek "keresniük kell" a tartalmat, hogy megtalálják, amire szükségük van, és ez soha nem jó hír.

Ha meg akarja szakítani a látogatókat, akkor ideje javítani a webhely navigációját.

Lásd még: A tudás a hatalom. Az asztali kutatások kiaknázása a vállalkozás növeléséhez

 

1. Osztassa a kategóriákat


A navigációs rendszer valószínűleg számos kategóriát, szakaszt és alpontot tartalmaz. Ezeket jó, SEO-címekkel kell ellátni, de ez nem elég. A kategóriáknak is vizuálisan és világosan meg kell jelenniük a webhelyen, és láthatóan el kell választaniuk az alkategóriáktól.

 

2. Határozza meg a menürendszerek számát


A legtöbb esetben az ajánlott menürendszerek száma legfeljebb 7 vagy 8 lehet. Az embereknek nincs sok ideje költeni a webhelyére, és értékelni fogják, ha a tartalom több kategóriába rendezik a navigációs menüben. Túl sok kategória nagyon időigényes lehet, és súlyos indíttatáshoz vezethet. Ez könnyen megtérhetne egy konverziót, mert amint zavartan teszik őket, a látogatók el fognak menni.

 

3. Különböző kattintható linkek létrehozása


A webhelyén található minden navigációs elemnek egy kattintható linknek kell lennie. Ne felejtsd el a legördülő menüket - a látogatók egy alkategóriára kattintva megnézhetik, hogy van-e több információ vagy egy oldal róla. Ha van ilyen, győződjön meg arról, hogy lehetőség szerint kattintson a linkekre. A dropdownok azonban nem nagyon mobil vagy érintőképernyős megoldás. Tehát az egyensúly fenntartása is fontos.

 

4. Tartsa azt rendezett, ahogyan a felhasználók elvárják, hogy legyen


Nem szabad látnod, hogy a navigáció olyan lehetőség, hogy mindenre hivatkozzon, függetlenül attól, hogy mi is. Ne feledje, hogyan jelenik meg a navigáció az oldalon, és hogy könnyebbé vagy keményebben tartja-e a látogatók számára az oldalakat. Ha a navigációs stratégiái oldalról oldalra elveszítik a látogatót, és folyamatosan újra kell irányítaniuk magukat, hogy valamit találjanak, akkor rossz munkát végez.

 

5. Távolítsa el a megtévesztő navigációs címeket és szöveget


Keressen félrevezető és pontatlan navigációs címeket és linkeket, amelyek összekeverik a látogatót, vagy bosszantják őt. Ez az egyik leggyakoribb oka a helyszín elhagyásának. A látogatóknak valós információkkal kell rendelkezniük arról, hogy mit fognak találni, ha rákattintanak a navigációs linkre, és megtévesztésük soha nem jó a felhasználói élmény szempontjából. Győződjön meg róla, hogy az összes szóhasználat az oldal megfelelő ábrázolása - ez a képekre is érvényes.

 

6. Tartalmazza az ALT szövegeket a képekbe


Ha úgy döntött, hogy kattinthatóvá válik a kép, akkor tartalmazzon egy ALT attribútumot a szöveget tartalmazó hivatkozással. Ily módon mindenki tudni fogja, hogy a fotó egy link, és hol tartja azt a kapcsolat. Ez segít a látássérült emberek számára a navigációban.

 

7. Győződjön meg róla, hogy a keresési funkció könnyen megtalálható


A weboldal keresőmezője valószínűleg a felhasználói élmény leggyakrabban használt és ezért nagyon fontos összetevője. Ez a kulcs, amelyet a felhasználóknak ad, hogy könnyű hozzáférést biztosítsanak az általuk szükséges információkhoz. Ideális esetben helyezze a keresőmezőt az oldalsáv vagy a fejléc tetején.

 

8. Győződjön meg róla, hogy a keresőmező működik


Egyszerűen nem elegendő annak biztosítása érdekében, hogy megtalálható legyen - meg kell munkálkodnia. A webhely keresési eredményoldalának mindig eredményeket kell eredményeznie, kompenzálnia kell a gyakori helyesírási hibákat, és meg kell jelenítenie a kapcsolódó termékeket és elemeket. A keresési eredmény, amely a felhasználó "nem található termék" értesítéssel jelenik meg, már nem elfogadott stratégia.

 

9. Linkek hozzáadása a honlaphoz


Előfordulhat, hogy a látogatók a többi oldal ellenőrzése után visszatérhetnek a honlapra. A honlap általában az a hely, ahol megbízást rendelhetnek, megkeresheti a kapcsolattartási adatokat, vagy eljuthat egy másik oldalra, ahonnan nem érhetők el.

Soha ne kényszerítsd a látogatókat arra, hogy böngészőjük "vissza" funkcióját használják a kezdőlapra lépéshez. A webhelynek minden oldalra hivatkozást kell tartalmaznia a kezdőlapra, lehetőleg a céglogón keresztül.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly